Vojnoindustrijsko inženjerstvo (osnovne i diplomske – master akademske studije)

Sat06022016

Poslednje izmene07:22:29 AM GMT

Back Studije Vojnoindustrijsko inženjerstvo

Vojnoindustrijsko inženjerstvo (osnovne i diplomske – master akademske studije)

  • PDF

U aprilu 2010. godine, na Mašinskom fakultetu u Kragujevcu (današnjem Fakultetu inženjerskih nauka) akreditovani su novi studijski programi osnovnih i diplomskih (master) akademskih studija Vojnoindustrijskog inženjerstva. Reakreditacije je izvršena 2015. godine.

Reč je studijskim programima u polju Tehničko-tehnoloških nauka iz oblasti Industrijskog inženjerstva i inženjerskog menadžmenta, koje  zajednički realizuju Fakultet inženjerskih nauka i Vojna akademija iz Beograda. Motiv za pokretanje ovog zajedničkog programa je izražena potreba odbrambene (namenske) industrije Srbije da na našim prostorima postoji studijski program kojim će se školovati inženjerski kadar po ugledu na nekadašnji, dobro poznati, Vojno-tehnički fakultet u Zagrebu.

1.        Osnovne akademske studije. Školovanje na osnovnim akademskim studijama traje četiri godine (240 ESPB bodova). Studenti mogu da biraju jedan od dva ponuđena modula: Projektili i upaljači i Naoružanje, pri čemu sadržaji kurseva obezbeđuju predmetno specifične ishode prilagođene potrebama odbrambene industrije. Studijski program se dominantno realizuje na Mašinskom fakultetu u Kragujevcu. U toku četvrte godine studija, deo nastavnog procesa izvodi se na Vojnoj akademiji u Beogradu u cilju optimalnog korišćenja resursa obe institucije realizatora studijskog programa. Predviđena je i Stručna praksa u preduzećima odbrambene industrije (TRZ - Kragujevac, „Zastava oružje“ – Kragujevac, „Kompanija Sloboda“ – Čačak, TRZ - Čačak, HK „Krušik“ - Valjevo, „Prvi partizan“ - Užice, „Milan Blagojević – namenska“  - Lučani,  „Prva iskra“ – Barič, ...) koja će stipendirati određen broj najboljih studenata.

Broj mesta: 40

2.         Diplomske akademske studije (master). Školovanje na diplomskim akademskim studijama (master) traje dva semestra (1 godinu) - 60 ESPB bodova. I za studente na ovom nivou studija se takođe obezbeđuju odgovarajuće stipendije.

Uslovi upisa: Završene osnovne akademske studije (240 ESPB bodova).

Broj mesta: 16

Studijski programi oba nivoa su međunarodno usaglašeni sa relevantnim studijskim programima iz zemalja EU.

Kontakt i dodatne informacije:
Fakultet inženjerskih nauka u Kragujevcu,
Sestre Janjić 6,
34000 Kragujevac, Srbija
Tel. +381 (0)34 335 990
Fax +381 (0)34 333 192
http://www.fink.rs 
e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Komentari (5)

...
Koje su razlike izmedju vojnog masinstva na Masinskom fakultetu u Beogradu i vojnoindustrijskog inzenjerstva u Kragujevcu, i da li se mozda preklapaju programi? Ako ne, u cemu je razlika? Hvala unapred.
12345 , June 20, 2011
...
Postovani kolega,
studijski program Vojnoindustrijsko inzenjerstvo na Masinskom fakultetu u Kragujevcu je novoakreditovani studijski program napravljen kao direktni odgovor potrebama srpske odbrambene industrije. U kreiranju ovog programa, pored nastavnika Masinskog fakulteta i Vojne akademije ucestvovali su i direktori svih relevantnih fabrika u Srbiji koje bave proizvodnjom vojne opreme. Struktura ovog studijskog programa je 4 + 1. Na Masinskom fakultetu studenti u prvih 5 semestara slusaju osnovne inzenjerske discipline, a zatim im nastavu iz usko strucnih predmeta drze profesori Vojne akademije. U izvodjenju nastave na visim godinama bice korisceni laboratorijski resursi Vojne akademije. Najbolji studenti ce biti stipendirani od strane fabrika namenske industrije...
MFKG , June 21, 2011
...
Hvala na odgovoru. Bio je od pomoci. Pozdrav.
12345 , June 21, 2011
...
S obzirom da sam zavrsila visoku skolu strukovnih studija za drumski saobraca u Kragujevcuj i kurs SRO na Vojnoj akademiji,da li mogu da upisem vojno izinjerstvo na Masinskom fakultetu-master bez nekog dodatnog polaganja ispita!?Hvalla unapred
Dana , September 08, 2012
...
Zanima me sta mogu da rade tj cime se bave studenti koji yavrse vojno inzenjerstvo
viktorija , February 19, 2015

Napišite komentar

smanji | povećaj

busy
.