Mon17062019

Poslednje izmene05:11:50 AM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti BASF Startup Science: konkurs za inovativne studentske ideje u oblasti održivog razvoja

BASF Startup Science: konkurs za inovativne studentske ideje u oblasti održivog razvoja

  • PDF

2018 BASF Poster Start up scienceNemačka hemijska kompanija BASF pod pokroviteljstvom kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije raspisuje konkurs za bespovratno finansiranje naučnoistraživačkih projekata studenata svih godina osnovnih, master, doktorskih i specijalističkih studija. Ovo obuhvata finansijsku podršku uz pomoć koje studenti mogu razviti ili unaprediti prototip nekog rešenja - novog ili postojećeg, finansirati istraživanje neophodno za dalji razvoj projekta ili istraživačkog rada, razviti aplikaciju ili testirati izvodljivost ideje/ proizvoda i sl.

Preduslov za učešće je da projekat doprinosi unapređenju održive budućnosti u bilo kom aspektu, prateći oblasti navedene u opisu konkursa, koje je detaljnije moguće pronaći na veb sajtu projekta: https://startupscience.rs/

Cilj organizatora je da omogući studentima da materijalna sredstva ne budu prepreka za razvoj njihovih projekata, već pomoć u njihovoj realizaciji, bilo u delu projekta ili u celini.

Konkurs neće praviti razliku između finansiranje projekata koje student realizuje u okviru redovnih akademskih aktivnosti (npr. studentsko instraživanje, razvoj prototipa u okviru izrade master rada i sl.) i projekata koje studenti razvijaju samoinicijativno (startup ideje i sl.).

Prilikom prijave na konkurs, kandidati moraju da predstave projekat u celini, a ne samo pojedinačni deo projekta za koji bi se neophodna sredstva utrošila, kako bi se mogao proceniti značaj projekta u celini i njegovih efekata, prema kriterijumima navedenim u konkursnoj dokumentaciji.

Ukupan novčani fond konkursa iznosi 875.000 dinara, a prijave za učešće su otvorene do 11. novembra 2018. godine u ponoć.

Sve informacije o konkursu i uputstvo za prijavljivanje dostupni su na sajtu https://startupscience.rs/.

Poslednje ažurirano četvrtak, 20 septembar 2018 10:46